Talotekniikan asiantuntija Aro Systems halusi huipputilat: ”Työkulttuuri muuttui heti”

Mitä tapahtui, kun talotekniikan asiantuntijayritys muutti uuteen toimistoon ja mietti kaiken uusiksi? Tuli enemmän kohtaamisia, keinuvia kokouksia, ripaus sammalta ja vähemmän paperia.

Suomalainen talotekniikan asiantuntija- ja palveluyhtiö Aro Systems Oy muutti marraskuussa 2019 Ultimes Business Garden -yrityskeskittymään Pitäjänmäellä.

”Helsingin toimipisteemme muutto uusiin tiloihin oli erinomainen päätös yritykseltämme! Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen”, Aro Systemsin talousjohtaja Noora Aro-Tuominen kertoo innostuneena.

”Täällä on vähemmän neliöitä kuin entisessä toimipisteessämme, mutta tuntuu väljemmältä. Lopputulos on erittäin hyvä”, Aro-Tuominen kiittelee.

Tiivistimme tilankäyttöä ja korostimme viihtyisyyttä

”Tämä oli onnistunut ratkaisu. Onneksi teimme sen nyt. Päätös kuvastaa arolaista tapaa toimia: tarjoamme jokaiselle hyvät puitteet työskentelyyn. Kiinnitimme suunnittelussa huomioita erityisesti toimivuuteen, ergonomiaan ja viihtyisyyteen”, Noora Aro-Tuominen sanoo.

Modernit ja valoisat tilat ovat kooltaan noin 750 neliömetriä. 44 työpisteellä työskentelee noin 50 arolaista.

Tee kierros uusissa tiloissa henkilöstöpäällikkö Maarit Rantalan johdolla:

Aro Systemsin modernit työtilat Ultimes Business Gardenissa vahvistavat yhteishenkeä

”Muutto oli erinomainen päätös!”

Aro Systemsillä oli selkeät tavoitteet uusien tilojen suhteen. Ratkaisussa mietittiinkin kaikki uudella tavalla.

”Halusimme huolettomat ja helpot toimitilat ja palvelut. Hankimme nyt Business Gardenilta aulapalvelut, postin vastaanoton, kokouspalvelut ja ruokailut. Näitä ei ollut aiemmissa tiloissamme. Saimme alusta asti suunnitella nämä tilat itsellemme sopiviksi. Talotekniikan yrityksenä meille on tärkeää, että käytössä on moderni talotekniikka. Seuraamme yksityiskohtaisesti eri tilojen käyttöastetta. Lisäksi teemme täällä omaa pilottitutkimusta ilmanlaadusta ja koulutamme omia asentajiamme tekniikan käyttöön", Noora Aro-Tuominen sanoo.

Muuton yhteydessä uusittiin kaikki työkalusteet ja hankittiin sähkösäätöiset pöydät, joita monet työntekijät olivatkin toivoneet.

Yrityskulttuuri ja arolaisuus näkyviin

Noora Aro-Tuomisen mukaan toimitilat luovat työnantajakuvaa niin omalle henkilöstölle, yhteistyökumppaneille kuin työnhakijoille.

"Kaikki uudistaminen pohjautuu strategiaamme, ja toimitilat kuvaavat arvojamme. Keskiössä on arolainen tapa toimia. Panostamme johtamiseen, esimiestyöhön ja tiimityöskentelyyn. Kehitimme tänne erilaisia pisteitä, joihin tiimi voi kokoontua ad hoc -periaatteella nopeastikin. Vähensimme samalla varsinaisten neuvottelutilojen määrää, koska useimmat kokoukset voi hoitaa avoimissa tiloissa. Tilojen akustiikka mahdollistaa avoimen tiimityöskentelyn.”

Mikä muuttui omassa työskentelyssäsi?

”Tykkään siitä, että voin valita työpisteen fiiliksen mukaan. Yksi suosikkipaikoistani on maisemaikkunan edessä oleva korkea ja kapea pöytä, josta näkee edessä avautuvan metsän. Isoilla ikkunoilla ja kunnon valaistuksella on iso merkitys työtilassa.

On ihana nähdä ihmisten viihtyvän. Kohtaamme toisiamme ja juttelemme enemmän, kun kaikki eivät mene aamulla suoraan omiin vakiintuneisiin työpisteisiinsä.”