Kesäherkut mukaan – nautitaan kesästä ja mukavasta yhdessäolosta!

Keskikesän juhlan kynnyksellä selasimme reseptejä ja valitsimme lempiruokamme. Nämä ovat mukavia valmistaa yhdessäkin isolla porukalla. Toivotamme tämän myötä leppoisia kesäpäiviä, kireitä siimoja ja sellaisia kelejä, että saamme kerätä hyvän marja- ja sienisadon loppukesästä heti nautittavaksi tai talven varalle talteen.

Aurinkoisen ja virkistävän kesän toivotuksin

Peab Business Garden & Peter, Antti & Ville

 

Raparperi-sitruunajuoma

Ainekset

1 l raparperinvarsia paloina

2 ½ dl sokeria

3 (luomu)sitruunaa

2 l vettä

Mintunoksia ja jäitä, haluttaessa kivennäisvettä

Työvaiheet

  • Paloittele raparperinvarret isoon kattilaan. Jos haluat vaaleanpunaista mehua, käytä punavartista raparperia. Mittaa päälle sokeri.
  • Pese ja kuivaa sitruunat. Raasta kattilaan yhden sitruunan kuoret ja purista kaikista sitruunoista mehu.
  • Kiehauta vesi ja kaada raparperien päälle. Hämmennä, kunnes sokeri sulaa liemeen. Anna jäähtyä ja maustua kolme tuntia. Siivilöi mehu pulloihin ja sulje korkit. Nosta jääkaappiin.
  • Tarjoile raikas juoma tuoreen mintun ja jäiden kera. Mehu on hyvää sellaisenaan, mutta voit laimentaa sitä kivennäisvedellä poreilevaksi. Käytä silloin ¾ mehua ja ¼ kivennäisvettä.

Raparperijuoman ohje löytyi Kodin Kuvalehden resepteistä.

 

Nieriää nyytissä pääruuaksi

kesa kalaohje välikuva 1200x800.jpg

Ainekset

600 g nieriää fileenä

1 tl suolaa

½ luomusitruunan kuori ja mehu

½ tl mustapippuria

1 iso kesäkurpitsa

1 l babypinaattia

12 kirsikkatomaattia

Salsa verde

2 valkosipulinkynttä

½ ruukku lehtipersiljaa

½ ruukku basilikaa

2 rkl kapriksia

2 tl sokeria

¼ tl suolaa

2 rkl sitruunan mehua

2 rkl oliiviöljyä

ripaus mustapippuria

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi kalasta mahdolliset ruodot pois. Nosta kala ison leivinpaperipalan (noin 30x40 cm) toiseen reunaan. Mausta kalan pinta suolalla, sitruunamehulla ja -kuorella sekä mustapippurilla.

Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Lisää kalan päälle ja ympärille kesäkurpitsaviipaleet, pinaatti ja kirsikkatomaatit. Käännä leivinpaperi kanneksi ja taittele reunat huolellisesti kiinni tiiviiksi paketiksi. Nosta paketti pellille ja kypsennä kuumassa uunissa noin 15-20 minuuttia kalafileen paksuudesta riippuen.

Kalan kypsyessä valmista salsa verde. Mittaa kaikki salsan aineet sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi. Tarjoa salsa kylmänä höyryävän kuuman kalan ja kasvisten kanssa.

Nieriän ohjeen tarjoaa soppa365-sivusto.

 

Jälkiruuaksi minimarjaherkku

kesa jalkiruokakuva valikuva 1200x800.jpg

Minimarjaherkku ilman pakastinta, uunia... tai kesäkaupasta mansikkajäätelöä, joka nyt vaan kuuluu kesään!

4–6 annosta 20 minuuttia

Kokoa marjaisa miniherkku lasiin ja nauti kesästä! Minimarjaherkku on helppo kerrosjälkiruoka kaurakeksimurusta, jogurtti-kermavaahdosta, kinuskikastikkeesta ja tuoreista marjoista.

Ainekset

100 g (gluteenittomia) kaurakeksejä

50 g sulatettua voita

ripaus kanelia

Täyte

2 dl vispikermaa

2 dl paksua maustamatonta jogurttia

1 dl taloussokeria

1 tl vaniljasokeria

½ (luomu)sitruunan mehu ja raastettu kuori

Valmistusohje

200 g tuoreita marjoja

1 dl kinuskikastiketta (ks. ohje alla)

  1. Murskaa keksit ja sekoita voisula ja kaneli joukkoon.
  2. Vaahdota vispikerma.
  3. Sekoita jogurtin joukkoon sokeri ja vaniljasokeri sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori. Kääntele kermavaahto joukkoon.
  4. Puhdista marjat ja puolita isoimmat.
  5. Kokoa minimarjaherkut kerroksittain kauniisiin lasimaljoihin: pohjalle keksimurua, sitten marjoja, jogurtti-kermavaahtoa ja kinuskikastiketta. Koristele marjoilla.

Vinkki! Voit koota marjaherkun myös yhteen isompaan tarjoilukulhoon.

 

Helppo ja herkullinen kinuskikastike

2 dl kuohukermaa
1 dl taloussokeria
1 dl fariinisokeria
1 rkl voita

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä hiljaa poreillen 15–20 minuuttia, sekoittele välillä. Jäähdytä. Kinuskikastike säilyy hyvänä jääkaapissa 4–5 vuorokautta.

Minimarjaherkun mukavan ohjeen tarjosi Dansukker sivuillaan.

 

Ota yhteyttä meihin - vaikka riippukeinusta - kun tarvitset uusia tilaideoita!

 

Antti Eeva, vuokrauspäällikkö (lomalla 27.6–10.7.)

Puhelin: + 358 40 559 8530

Sähköposti: antti.eeva@peab.fi

 

Ville Lehtola, vuokrauspäällikkö (lomalla 4.7.–31.7.)

Puhelin: +358 40 670 7444

Sähköposti: ville.lehtola@peab.fi

Evästeet

Sivusto sisältää evästeitä.

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivusto tallentaa luvan kanssa kävijän tietokoneelle. Evästeitä käytetään normaalisti sivuston käyttäjäkokemuksen parantamiseen sekä sivuston mukauttamiseen käyttäjän toivomusten ja valintojen mukaan.

Sähköisen viestinnän tietosuojalain mukaan kaikkien verkkosivustoilla vierailevien käyttäjien pitää saada tietoa siitä, että verkkosivusto käyttää evästeitä sekä evästeiden käytön tarkoituksesta. Käyttäjien pitää myös hyväksyä evästeiden käyttö.

Käytämme sivustollamme evästeitä.

Käytämme sivustollamme evästeitä, jotta sivusto toimisi parhaalla mahdollisella tavalla sinulle sen vierailijana. On olemassa kolmen tyyppisiä evästeitä. Kaikkia evästeitä käytetään sivustollamme.

  • Pysyvät evästeet:

Tallennetaan tietokoneellesi tietyksi ajaksi.  Tätä evästettä käytetään esimerkiksi sivuston käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.

  • Istuntoeväste:

Tallennetaan tietokoneellesi siksi aikaa kun vierailet sivustollamme. Istuntoevästeet poistuvat kun suljet internetselaimen.

  • Tilastoevästeet

Nämä evästeet keräävät tietoa montako vierailijaa sivustollamme on. Emme kerää henkilötietoja.

Evästeistä kieltäytyminen

Mikäli et halua hyväksyä evästeitä, voit asettaa tietokoneesi automaattisesti kieltäytymään evästeistä tai niin että saat ilmoituksen jos sivustolla käytetään evästeitä. Internetselaimen kautta voi myös poistaa aiemmin tallennettuja evästeitä. Ohjeet tähän löytyy selaimesta. Mikäli et hyväksy evästeiden käyttöä, saattaa osa sivustosta toimia huonosti. Lue lisää evästeistä Viestintäviraston sivuilta.