Etänä, lähellä ja virtuaalisesti – Ultimes Business Garden on monien mahdollisuuksien maailma

Ultimes Business Gardenin tilat ovat täyttyneet omien alojensa huippuyrityksistä. Yrityskampuksen ensimmäinen osa valmistui 2016 ja toinen osa 2019. Jo silloin tilat ja ratkaisut oli suunniteltu muuntumaan ”ultimaattisesti” käyttäjien tarpeiden mukaan. Vuoden 2020 jälkeen olemme varmoja siitä, että ratkaisumme toimivat – ja ovat kehittyneet oikeaan suuntaan: tilamme ja palvelumme joustavat erinomaisesti poikkeusaikoinakin.

Tähän juttuun kokosimme vuoden 2020 ”ajankohtaisista” osuvimmat: ota käyttöösi vinkkimme tilamuutoksen suunnitteluun, etä- ja lähityön yhdistämiseen sekä digitaaliseen työskentelyyn.

Asiakkaamme reitittivät ratkaisujaan uusilla tavoilla vuonna 2020: Ultimes Business Gardenissa tehtiin etä- ja lähitöitä. Myös me Peabilla teimme töitä monissa eri paikoissa. Toisille se on jo tuttuakin, kun työpaikka saattaa vaihdella omasta toimipaikasta asiakkaan tai yhteistyökumppanin toimipisteeseen. Joustavuutta, luottamusta ja järjestelykykyä, siinä ehkä vuoden kuvaavimmat sanat.

Lue joulukuussa tehty juttu etä- ja lähityöskentelyn ratkaisuista: haastattelussa AroSystems Oy:n henkilöstöpäällikkö Maarit Rantala ja B. Braun Medical Oy:n talousjohtaja Juha Huhtala. Lue juttu tästä.

Palvelut tulevat työntekijän luokse - turvavälin etäisyydelle

Näin kirjoitimme syyskuussa. Business Gardenin monipuoliset palvelut on suunniteltu helpottamaan yritystoiminnan lisäksi työntekijöiden arkea. Ja kun esim. auton huoltoa tai pesula- tai pakettipalveluja ei tarvitse metsästää työpäivän jälkeen, jää enemmän vapaa-aikaa.

”Hyödynnän Business Gardenissa työskennellessäni monia erilaisia palveluja, koska ne helpottavat selkeästi arkeani. On mukavaa, että työpäivän jälkeen on enemmän aikaa olla oman lapsen kanssa”, kertoo jutussa ISS Palvelut Oy:n myyntijohtaja Susanna Eerola. Lue juttu tästä.

Todentuntuinen virtuaalimaailma työympäristön suunnitteluun

Uusia, Business Gardenin ratkaisuista kiinnostuneita yrityksiä palveltiin vuonna 2020 virtuaalisin keinoin entistä tehokkaammin: käytössä olivat muun muassa Teams, Skype, useat esittelyvideot sekä Virtual Reality -sovellus. Sovellus tarjoaa uusille, mutta myös nykyisille asiakkaillemme mahdollisuuden suunnitella työympäristön uudistamista.

Virtual Reality -sovelluksen avulla toimistosta luodaan visuaalisesti todentuntuinen ympäristö, jossa voi kulkea ja tutustua tilaratkaisuun, kalusteiden sijoitteluun ja muun muassa oman brändin mukaiseen sisustamiseen. Virtuaalinen todellisuus antaa myös mahdollisimman oikean kuvan tilan toiminnallisuudesta sekä neliöiden tehokkaasta käytöstä.

Työympäristön suunnitteluun ja muutokseen saimme erinomaisia vinkkejä myös Jukka Lindforssilta, joka toimii kiinteistöpäällikkönä ISS Palvelut Oy:ssä. Lue juttu tästä.

Webinaareja ja muita digitaalisia kokemuksia

Järjestimme syksyllä Business Gardenin keskellä sijaitsevassa Food Garden -ravintolassamme onnistuneen webinaarin ”Muutoksen anatomia” asiakkaillemme. Verkossa oli mukana noin 65 osallistujaa.

Tilamme soveltuvatkin hyvin webinaarin järjestämiseen: ravintolassamme on suuri taustaseinä, valkokangas sekä erinomaiset tekniset yhteydet. Taustahuone tarjoaa mahdollisuuden lisätekniikan asentamiselle ja teknisen henkilöstön työskentelylle.

Katso edelleen ajankohtainen Muutoksen anatomia -webinaari (kesto hieman yli 20 minuuttia).

Tämän lisäksi kokouskeskuksessa on tänäkin vuonna järjestetty palavereja turvallisesti. Pienemmät kokoustilat ovat tarjonneet ”hiljaisen tilan” myös yksittäisten henkilöiden verkkokokouksiin, joista onkin tullut meidän kaikkien arkea. Siitä, kuinka digitaalisuus valtasi vuonna 2020 organisaation, haastattelun antoi Peabin viestintä- ja markkinointijohtaja Ritva Mäenpää. Lue juttu tästä.

Ultimes Business Garden III rakenteille

Toimitilatarjontamme kasvaa, kun kolmannen talomme rakentaminen Pitäjänmäen näkyvimmälle paikalle käynnistyy keväällä 2021. Tavoitteena on, että uusi osa on valmis vuonna 2023.

Ultimes Business Garden III antaa aivan uusia mahdollisuuksia yrityksen tilasuunnitteluun: millaisia ratkaisuja ja tiloja tarvitaan tulevaisuudessa? Miten arvioin työprosessien vaatimaa äärimmäistä joustavuutta vuoden 2020 perusteella?

Toimitilajoustosta, virtuaalisesta visiitistä ja Virtual Reality -palvelusta sinulle osaa parhaiten kertoa Mia-Iris Puhakainen, jota haastattelimme työympäristöjen muutoksesta toukokuussa 2020. Lue juttu tästä.

Toimitilajousto istuu ajan tarpeisiin

Osa vastausta edellä esitettyihin kysymyksiin on Business Gardenin Toimitilajousto, sillä me halusimme luoda toimitilavuokraukseen jotain täysin uutta, joka istuu ajan tarpeisiin täydellisesti. Lue juttu: Peter Lindebergin haastattelu uudesta työstä, työympäristöstä ja vuokrasopimuksista

Huomasimme, että:

💡 Työympäristön täytyy sopeutua muutoksiin ennen näkemättömällä tavalla.

💡 Työtä tehdään jatkossa niin toimistolla kuin etänä.

💡 Yritykset tarvitsevat apua toimitiloja koskevissa muutoksissa enemmän kuin ennen.

Lue lisää toimitilajoustosta.

Tilaa Business Garden uutiskirjeemme

Saat ideoita hyvinvoivaan ja inspiroivaan työympäristöön. Täytä alla olevat tiedot ja liity nyt uutiskirjeen saajaksi.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivustoon hyväksyt evästeiden käytön.