Yhtenäisempi porukka uusissa upeissa tiloissa

Rudus Oy:n toimitilat Helsingin Pitäjänmäessä keräävät vierailijoilta ihastuneita katseita. Työntekijöiden ja asiakkaiden viihtyvyyteen on toden teolla panostettu.

Peab Business Gardenin neljännessä kerroksessa kiinnittyy huomio ensimmäiseksi suureen aulaan ja oleskelutilaan. Tilan keskellä on iso, tummansininen sohvaryhmä. Uutuuttaan kiiltelevän keittiön kahvikoneet surisevat tasaiseen tahtiin, ja ikkunoiden vieressä olevat viihtyisän näköiset ruokailuryhmät houkuttelevat nauttimaan kupposen kuumaa ja katselemaan keväistä maisemaa.

”Seinää peittää oikea turvesammal. Turvetta on hyödynnetty sisustusmateriaalina myös lampunvarjostimissa”, muutosta vastannut Rudus Oy:n projektijohtaja Ville Routama kertoo.

Kivipohjaisia rakennusmateriaaleja valmistava Rudus Oy muutti Helsingin Peab Business Gardeniin syksyllä 2017. Sadan hengen kokoisen henkilöstön muutto sujui nopeasti, ja tyhjään kerrokseen rakentui viihtyisä monitilaympäristö, joka saa käyttäjiltään paljon kiitosta.

Kerroksessa sijaitsevat tukitoimintojen ja taloushallinnon työskentelytilan lisäksi Etelä-Suomen alueyksikön työpisteet sekä hallinnon ja ylemmän johdon työskentelytila. Kaikki työpisteet ovat yhdenmukaisia.

"Aiemmin työskentelimme useassa kerroksessa, mutta nyt saimme kaikki pääkonttorin ihmiset samaan tilaan", projektinjohtaja Ville Routama kertoo.

Sisätilojen materiaaleissa on kiinnitetty erityistä huomiota akustiikkaan. Pehmeä kokolattiamatto vaimentaa kenkien kopinan, ja eri tilojen välissä on melua ja puheensorinaa hiljentävät välisermit. Seinissä on myös kuvallisia akustiikkalevyjä ja pöydissä betonia, joka tuo esille yrityksen omaa materiaalimaailmaa.

”Jos työntekijä haluaa enemmän yksityisyyttä, puheluiden ajaksi voi mennä ilmastoituihin puhelinkoppeihin”, Routama jatkaa.

Koppikonttorista monitilaympäristöön

Ruduksen aiemmat, Helsingin Lassilassa sijainneet toimitilat olivat käyneet vanhanaikaiseksi niin kalustuksen kuin tekniikankin puolesta. Kun yrityksen toimitusjohtaja vaihtui, myös toimintakulttuuriin haettiin uudenlaista otetta. Uusien toimitilojen etsintä alkoi vuoden 2017 alussa.

Muuntuva monitilaympäristö on saanut kiitosta työntekijöiltä.

Tilaratkaisuissa on kiinnitetty huomiota akustiikkaan ja valaisuun.

"Halusimme saada työporukan tiiviimmin yhteen ja kaikki pääkonttorin ihmiset samaan tilaan. Aiemmin työskentelimme useassa eri kerroksessa. Monitilaympäristö vastasi hyvin uuteen toimintakulttuuriimme. Haluamme, että työntekijöiden on helpompi kohdata toisiaan”, Routama perustelee muuttoon johtaneita syitä. Peab Business Garden valikoitui uudeksi toimipaikaksi, koska tila oli Rudukselle sopiva ja uudenaikainen sekä sijainti mitä mainioin.

Uusissa tiloissa on kaksi isoa neuvottelutilaa ja lukuisia pienempiä. Työntekijät voivat säilyttää omia tavaroitaan lukitussa lokerikossa ja kaapeissa. Alueella on paljon autopaikkoja ja työmatkapyöräilijöille alakerroksessa suihkutilat.

”Rakennus oli valmis, mutta pystyimme vaikuttamaan kerroksemme sisätiloihin tulevien materiaalien valintaan ja sisustukseen alusta saakka. Myös henkilöstö pääsi vaikuttamaan tilojen ilmeeseen”, Routama sanoo. 

Pienempi neliömäärä, suurempi tilantuntu

Koppikonttoreista monitilaympäristöön siirtyminen vaati henkilöstöltä totuttelua, sillä entisissä tiloissa työntekijät olivat tottuneet työskentelemään omissa huoneissaan. Myös Ruduksen johto sitoutui muutokseen. Kenelläkään ei ole omaa työhuonetta.

Kun muuton aika koitti, ilmassa oli jännitystä. Vanhoista tiloista uusiin tulivat mukaan vain kaksi designlamppua ja patsas. Nyt puolentoista vuoden jälkeen palaute uusista tiloista on ollut erittäin positiivista.

Uudet kokoustilat ovat vilkkaassa käytössä Ruduksen Pitäjänmäen toimitiloissa.

”Olemme tyytyväisiä omaan kerrokseemme mutta myös alakerrassa sijaitsevaan lounasravintolaan ja kokouspalveluihin. Vaikka neliömäärät pienenivät huomattavasti, tuntuu tilaa olevan paljon enemmän. Kaikki ovat tyytyväisiä täällä”, Routama summaa.