Peab saneeraa Helsingin kaupungin vuokra-asuntoja Pihlajistossa

Peab toteuttaa Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle (HEKA) vuokra-asuntojen laajan saneerauksen Helsingin Pihlajistossa, osoitteessa Salpausseläntie 14. Urakkasumma on noin 13 milj. euroa.  

Hanke on toinen osa kolmen tontin peruskorjattavaa kokonaisuutta ja jatkoa Peabin aiemmin toteuttamalla ensimmäiselle vaiheella. Toinen vaihe pitää sisällään yhteensä neljän erillisen vuokrakerrostalon peruskorjauksen ja niihin liittyvät piha-alueet. Korjattavassa vuonna 1972 rakennetun asuinkerrostalon peruskorjaus sisältää saneerattavia asuntoja yhteensä 166 kpl. Myös tehottomassa käytössä olleet yhteistilat, kuten talouskellarit ja saunaosastot, peruskorjataan ja otetaan uuteen käyttöön. Talon 2 asuinkerroksessa palvelutilojen kerrosalaan kuuluva ryhmäkotihuoneisto muutetaan viideksi uudeksi asunnoksi, asukkaita palvelevaksi talopesulaosastoksi ja yhdeksi palvelutilahuoneistoksi ja asukkaita palvelevia varastotiloja järjestetään osittain uudelleen. Kattavassa peruskorjauksessa myös kiinteistöt päivitetään vastaamaan nykypäivän tarpeita ja vaatimuksia. Peruskorjauksen yhteydessä parannetaan mahdollisuuksien mukaan rakennusten asukasturvallisuutta, esteettömyyttä ja energiatehokkuutta.

”On todella hienoa, että pääsemme toteuttamaan nyt jo neljättä peruskorjaushanketta Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle ja jatkamaan tässä toisessa vaiheessa sujuvaa yhteistyötä, jota ensimmäisessä vaiheessa on jo toteutettu onnistuneesti.”, kertoo Peabin Korjausrakentamisen yksikönjohtaja Ilkka Laakeristo.

Projekti käynnistyy elokuussa 2022 ja valmistuu huhtikuussa 2024.