Työelämän uusin tulokas: moderni Embers Business Garden nousee Pitäjänmäen juna-aseman viereen

Samaan aikaan, kun keskustelu työn monista muodoista käy vilkkaana, me suunnittelemme täysin uutta Embers Business Garden -toimistorakennusta Pitäjänmäen juna-aseman viereen, lähes sen yhteyteen.

Embers toteutetaan Peabin modernin Business Garden -konseptin mukaisesti. Konseptin mukaiset tilat ja palvelut voit tulla kokemaan jo nyt Ultimes Business Gardenissa, Karvaamokuja 2:ssa.

Embersin sijainti on kaikkien yhteinen kilpailuetu

Vuonna 2025 valmistuvan Embers Business Gardenin huippusijainti, 2 minuutin kävelymatka Pitäjänmäen juna-asemalta, on todellinen kilpailuetu asiakkaillemme ja heidän henkilöstölle.

- Nyt etsitään uudenlaisia tilaratkaisuja sellaisista paikoista, joihin on helppo saapua eri puolelta pääkaupunkiseutua ja useilla eri välineillä. Kulkeminen tarjoaa konkreettista joustoa silloin, kun työtä tehdään vuoroin toimistolla, kotona tai niin sanotusti kolmannessa paikassa, vuokrauspäällikkö Antti Eeva kertoo.

Embersiin saapuminen onkin kätevää junalla, omalla autolla tai bussilla sekä jatkossa myös Raide-Jokerilla, jonka lähin pysäkki on parinsadan metrin päässä.

Työtä halutaan tehdä siellä, missä työ sujuu parhaiten

Pandemia teki muutoksia yritysten toimintaan - ja meihin kaikkiin. Etä- ja digitaaliset työskentelytavat tulivat osaksi monien arkea. Kuitenkaan kaikkia ja kaikkien töitä ei voinut siirtää kotiin tai mökille.

Viimeisen kahden kuukauden aikana hybridityön merkitys on konkretisoitunut ja puhe siitä, että ”kaikki tekevät työtä myös toimistolla”, on voimistunut. Mielipiteet jakaantuvat tämän teeman ympärillä ja nyt onkin käytävä hyvää keskustelua siitä, miten teemme töitä jatkossa.

- Kun puhutaan hybridityöstä, pitää muistaa, että hybridi ei ole ensisijaisesti etänä työskentelyä, vaan myös läsnä olemista ja työn tekemistä yhdessä, Antti muistuttaa.

Toimintokohtainen tilasuunnittelu konkretisoituu

- Meiltä kysytään tilojen joustavuudesta ja muotoiltavuudesta sekä palveluista, jotka voidaan saada työpaikalta tai sen läheisyydestä. Keskustelemme asiakkaiden toimintokohtaisista tilaratkaisuista, joiden avulla tila muotoillaan eri käyttötarkoituksia varten, Antti kuvailee.

Toimintokohtaisesta suunnittelusta on puhuttu jo aiemmin, mutta nyt nämä sanat ovat konkretiaa yhä useammalle, kun arvioidaan, millainen tila tukee mitäkin työvaihetta. Ratkaisun pitää tarjota jotain erityisen hyvää työn sujuvuuteen, että toimistoympäristö on matkan arvoinen.

Uudet tilat vai aivan uudenlaiset tilat?

Antti Eeva lainaa erään yrityksen edustajaa, joka sanoitti haasteen myönteisesti näin: samassa tilassa työn tekeminen on tarkoituksenmukaista siinä missä yksin tekeminenkin. Tarvitsemme yhteisen ilmapiirin, suunniteltuja ja sattumanvaraisia kontakteja sekä viihtymistä yhdessä. Muun muassa näistä elementeistä koostuu uutta luova ja uudella tavalla ajatteleva tiimi.

Tilasuunnittelussa korostuukin työtilojen monipuolisen suunnittelun rinnalla entistä enemmän keskustelun, palautumisen ja viihtymisen tilaratkaisut.

Häiriöt voidaan rakentaa pois

Työtilakeskustelussa on havaittu myös, että työpaikalla keskeytykset tai esimerkiksi toisten henkilöiden aiheuttama äänihäiriö koetaan nykyään häiritsevämpinä kuin ennen pandemiaa.

- Hyvä esimerkki on tarkkuutta tai keskittymistä vaativa työ, joka tuntui sujuvan hyvin kotona, kun työ ei keskeytynyt. Mutta samaan aikaan moni kokee yksinäistyvänsä. Tämä olisi kuitenkin estettävissä yhteisessä työpaikassa. Tästä syystä kannattaa miettiä, miten rakennamme häiriöt pois. Ratkaisuja tähänkin on useita, Antti korostaa.

Muutosvalmennuksesta ja joustavasta vuokrasopimusmallista apua

Embers Business Gardenia ja Ultimes Business Garden 3:sta piirretään juuri nyt. Aikataulu tarjoaa yrityksille täydellisen ajoituksen ja tilaisuuden muotoilla omaa yrityskulttuuriaan, tekemistään ja työympäristöään.

- Konseptiimme kuuluva Muutosvalmennus tarjoaa työkaluja työelämän ja -ympäristön kehittämiseen perehtyneiden yhteistyökumppaniemme avulla. Lisäksi olemme huolehtineet taloudellisesta turvasta: Business Gardenissa tilat, palvelut ja vuokrasopimus joustavat alusta alkaen yrityksen ja henkilöiden mukaan. Lue lisää Toimitilajoustosta täältä.

Tutustu Embers Business Gardeniin

Haluatko keskustella uudesta työympäristöstä? Tavoitat minut helposti Business Gardenista:

Antti Eeva

Vuokrauspäällikkö

Sähköposti: antti.eeva@peab.fi