Asiantuntija-aamussa uusi työelämä ja työympäristö – katso tallenne

Business Gardenin Asiantuntija-aamu keräsi keskiviikkona 24.11. verkon ja aamiaispöydän äärelle yli 60 kuulijaa – kiitos kaikille! Kiitämme lämpimästi myös asiantuntijoitamme Maaretta Tukiaista ja Katja Lajusta.

Jaamme sinulle tallenteen Asiantuntija-aamusta, koska näitä eväitä voi ja kannattaa välittää eteenpäin kollegoilleen, ole hyvä!

Maaretta Tukiainen käsitteli työtapojen ja hybridityön kehittämistä tiimien näkökulmasta. Tiimeistä löytyy ainutkertaista kokemusta ja älyä kehityksen käyttövoimaksi.

Esityksen alkupuolelta löytyy myös erinomainen vinkki tiimityöhön: mikä erottaa huipputiimit muista erityisesti hybridiajassa?

  • Menestyneet tiimit puhuvat enemmän keskenään myös perinteisesti puhelimessa.
  • Digikokoukset on organisoitu tehokkaasti, kaikki valmistelivat oman osion, joten kokouksessa jaetaan aidosti tietoa.
  • Kokousten rinnalla on käytössä muita yhteisiä käytänteitä: menestyneet tiimit ovat epävirallisesti yhteyksissä ja tapaavat toisiaan rajoitusten puitteissa.
  • Tiimin jäsenet antavat muita enemmän arvostavaa ja kiittävää palautetta keskenään.
  • Menestyvässä tiimissä ilmaistaan sekä myönteisiä että kielteisiä tunteita enemmän kun muissa tiimeissä, jolloin ”ryhmää yhdessä pitävä liima” vahvistuu.

Katja Lajunen toi konkreettisesti näkyväksi työympäristön kehittämiseen liittyvän prosessin ja toimintamallin, minkä mukaan hankkeessa on hyvä edetä. Katjalta nappaamme tähän ”TOP 3 -ajatukset” mukaan:

  • Muutos on mahdollisuus. Vaikka elämme nyt yllättävää muutosaikaa, niin ei kannata jättää tilaisuutta käyttämättä, nyt on mahdollisuus muuttaa työkulttuuria ja työntekemistä.
  • Työympäristö luo hyvinvointia, jolloin hyvä työympäristö tarjoaa mahdollisuuden tehdä työtä sujuvasti, hyvin ja siten tuottavasti.
  • Kaikkea ei kannata tehdä yksin: ota ammattilaiset työympäristön suunnitteluun avuksi. Ammattilaisten kanssa visio kirkastuu, prosessi on sujuva ja ”kuoppaisellakin muutostiellä” kulku helpottuu.

Tilaisuuden jälkeen arvottiin myös Tiimiäly-kirja, jonka Maaretta Tukiainen kirjoittanut yhdessä Ilona Hiilan ja Iida Hakolan kanssa. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Ole yhteydessä, jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää Muutosvalmennus hybridityön kehittämiseen -palvelustamme, jonka toteutamme yhdessä Maaretan ja Katjan kanssa.

Antti Eeva

Vuokrauspäällikkö

Sähköposti: antti.eeva@peab.fi