Talotekniikan asiantuntija Aro Systems halusi huipputilat: ”Työkulttuuri muuttui heti”

Mitä tapahtui, kun talotekniikan asiantuntijayritys muutti uuteen toimistoon ja mietti kaiken uusiksi? Tuli enemmän kohtaamisia, keinuvia kokouksia, ripaus sammalta ja vähemmän paperia.

Suomalainen talotekniikan asiantuntija- ja palveluyhtiö Aro Systems Oy muutti marraskuussa 2019 Ultimes Business Garden -yrityskeskittymään Pitäjänmäellä.

”Helsingin toimipisteemme muutto uusiin tiloihin oli erinomainen päätös yritykseltämme! Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen”, Aro Systemsin talousjohtaja Noora Aro-Tuominen kertoo innostuneena.

”Täällä on vähemmän neliöitä kuin entisessä toimipisteessämme, mutta tuntuu väljemmältä. Lopputulos on erittäin hyvä”, Aro-Tuominen kiittelee.

Tiivistimme tilankäyttöä ja korostimme viihtyisyyttä

”Tämä oli onnistunut ratkaisu. Onneksi teimme sen nyt. Päätös kuvastaa arolaista tapaa toimia: tarjoamme jokaiselle hyvät puitteet työskentelyyn. Kiinnitimme suunnittelussa huomioita erityisesti toimivuuteen, ergonomiaan ja viihtyisyyteen”, Noora Aro-Tuominen sanoo.

Modernit ja valoisat tilat ovat kooltaan noin 750 neliömetriä. 44 työpisteellä työskentelee noin 50 arolaista.

Tee kierros uusissa tiloissa henkilöstöpäällikkö Maarit Rantalan johdolla: 

”Muutto oli erinomainen päätös!”

Noora Aro-Tuominen vastasi kysymykseemme, millaisia tavoitteita Aro Systemsillä oli, kun uusia tiloja haettiin. Ratkaisussa mietittiinkin kaikki uudella tavalla.

”Halusimme huolettomat ja helpot toimitilat ja palvelut. Hankimme nyt Business Gardenilta aulapalvelut, postin vastaanoton, kokouspalvelut ja ruokailut. Näitä ei ollut aiemmissa tiloissamme.

Saimme alusta asti suunnitella nämä tilat itsellemme sopiviksi. Talotekniikan yrityksenä meille on tärkeää, että käytössä on moderni talotekniikka. Seuraamme yksityiskohtaisesti eri tilojen käyttöastetta. Lisäksi teemme täällä omaa pilottitutkimusta ilmanlaadusta ja koulutamme omia asentajiamme tekniikan käyttöön.

Uusimme muuton yhteydessä kaikki työkalusteemme ja hankimme sähkösäätöiset pöydät, joita monet työntekijät olivatkin toivoneet.

Ultimes Business Garden

Yrityskulttuuri ja arolaisuus näkyviin

Toimitilat luovat työnantajakuvaamme niin omalle henkilöstölle, yhteistyökumppaneillemme kuin työnhakijoillekin.

Kaikki uudistaminen pohjautuu strategiaamme, ja toimitilat kuvaavat arvojamme. Keskiössä on arolainen tapa toimia. Panostamme johtamiseen, esimiestyöhön ja tiimityöskentelyyn. Kehitimme tänne erilaisia pisteitä, joihin tiimi voi kokoontua ad hoc -periaatteella nopeastikin. Vähensimme samalla varsinaisten neuvottelutilojen määrää, koska useimmat kokoukset voi hoitaa avoimissa tiloissa. Tilojen akustiikka mahdollistaa avoimen tiimityöskentelyn.”

Mikä muuttui omassa työskentelyssäsi?

”Tykkään siitä, että voin valita työpisteen fiiliksen mukaan. Yksi suosikkipaikoistani on maisemaikkunan edessä oleva korkea ja kapea pöytä, josta näkee edessä avautuvan metsän. Isoilla ikkunoilla ja kunnon valaistuksella on iso merkitys työtilassa.

On ihana nähdä ihmisten viihtyvän. Kohtaamme toisiamme ja juttelemme enemmän, kun kaikki eivät mene aamulla suoraan omiin vakiintuneisiin työpisteisiinsä.”

 

Kiinnostuitko toimitiloista erinomaisella sijainnilla?

Ota yhteyttä, niin kerron mielelläni lisää! Olet myös tervetullut tutustumaan tiloihimme.

Tilaa Business Garden uutiskirjeemme

Saat ideoita hyvinvoivaan ja inspiroivaan työympäristöön. Täytä alla olevat tiedot ja liity nyt uutiskirjeen saajaksi.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivustoon hyväksyt evästeiden käytön.